INFO BERGUNA TENTANG PAYUDARA


Payudara adalah merupakan penjagaan penting bagi wanita dan ini merupakan tips berguna untuk anda pelajari dan salah satu hal menjadi kegilaan setiap lelaki. 

1. Saiz payudara
- payudara sebelah kiri sebenarnya lebih besar jika dibandingkan dengan payudara sebelah kanan begitu juga dengan puting anda tidak perlu mengukur kerana ia tidak dapat dilihat dengan mata kasar.

2. Rambut payudara
- payudara juga mempunyai rambut atau bulu tetapi tidak begitu lebat seperti bulu ketiak kadar pertumbuhan bulu sekitar 2-15 helai sahaja.

3. Berat payudara 
- berat payudara tidak dapat diukur dengan kilogram tetapi mengikut teori sains berat payudara sekitar 4 hingga ke 5 bungkus nasi lemak. 

4. Saat teransang
- payudara akan menjadi besar dan tegang ketika usia meningkat dan ketika waktu teransang dan apabila bulan mengambang.

5. payudara bergoncang
- payudara juga akan bergoncang ketika anda tidak memakai bra dan belari oleh itu nasihat doktor pakar selalulah pakai bra ketika keluar untuk mengelakkan masalah bergoncang.

6. bentuk payudara
- bentuk payudara boleh berubah-ubah terutama ketika tidur. posisi tidur yang betul boleh mengekalkan bentuk payudara yang cantik. posisi yang baik ialah mengereng dan letakkan bantal peluk bawah payudara untuk menyokong perjalanan sistem payudara anda.

7. popularkan blog dan facebook
- seorang wanita vietnam telah berjaya mempengaruhi facebooknya dengan jumlah like mencecah 20k setelah upload gambarnya (gambar di atas)

sumber:http://mizi123.blogspot.com/2012/12/tips-berguna-tentang-payudara.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...