Apple Ipad Mini


Apple dilaporkan sedang bersiap sedia untuk melancarkan versi iPad mini yang lebih kecil dan dijangka dipasarkan sebelum Krismas. IPad mini itu difahamkan hanya berukuran kurang daripada 20.32 sentimeter berbanding saiz asal sekarang, 24.63 sentimeter dan ia lebih murah. Apple terkenal dengan sifat berahsia tentang inovasi teknikal produk mereka dan khabar angin berhubung iPad mini itu datang negara-negara timur, tempat gajet-gajet syarikat tersebut dihasilkan.

Khabar angin yang dilaporkan oleh Bloomberg dan Wall Street Journal itu memetik beberapa sumber dalaman Apple yang tidak mahu disebutkan namanya. ''Apple tidak akan memberi komen tentang sebarang khabar angin dan spekulasi,'' kata jurucakap dari United Kingdom. Ketika ini, kos sebuah iPad adalah melebihi £399 (RM1,966) dan sumber dalam industri memberitahu, iPad mini itu adalah reaksi kepada pesaing tablet seperti Google yang melancarkan Nexus 7 dengan harga £159 (RM784). Blog-blog teknologi dari negara-negara timur juga membayangkan Apple akan membuat satu majlis pelancaran tidak lama lagi.Apple is reportedly prepping an iPad Mini---a roughly 7-inch version of its juggernaut tablet---and the timing of the chatter couldn't come at a more interesting time.

To wit:

Google's Nexus 7 tablet garners strong reviews. David Pogue at the New York Times, best known for his Apple coverage, rates the Nexus 7 a worthy iPad opponent.
Amazon is rumored to be prepping its next Kindle Fire.
Microsoft talks up its Surface tablet meets laptop concoction.
These various reports and rumors all surfaced in the last two weeks or so. Enter the well placed stories about Apple's iPad Mini.

Both Bloomberg and the Wall Street Journal reported that Apple is prepping the iPad Mini. The between the lines reading: The iPad Mini chatter is designed to freeze folks who want a smaller iPad and may ponder the Nexus 7.

Kisah Sebenar Di Sebalik Kejadian Amuk Di SenQ

Kota Kinabalu, Sabah, 5 Julai 2012 - Pemilik kedai elektrik tempatan mengamuk di senQ dan ada video yang diupload ke Youtube yang memaparkan insiden mengejutkan itu.Bertentangan dengan apa yang dilihat dalam kejadian itu, lelaki dalam video bukan pelanggan tetapi merupakan pengendali outlet elektrik lain yang juga pesaing kepada senQ. senQ masih menyiasat sebab amukan lelaki itu namun setakat ini ia disyaki berkaitan dengan persaingan perniagaan. Difahamkan bahawa senQ tidak mempunyai hubungan perniagaan dengan orang ini dan menegaskan bahawa semua tuduhan oleh lelaki ini adalah sama sekali tidak berasas. Laporan polis mengenai kejadian ini telah dibuat dan menunggu siasatan lanjut dan tindakan daripada pihak berkuasa.

"Ini bukan pertama kalinya orang yang sama datang untuk merosakkan dan menyebabkan gangguan dalam kedai kami. Kejadian yang sama telah berlaku tiga bulan lalu di cawangan senQ lain pada Mac tahun ini yang mana kita telah laporkan kes itu kepada polis," kata Pengarah Urusan senQ, KH Lim.

Hobi Metal Detector Hunter- Cari Harta Karun

Salam malam sabtu buat semua blogger

Mlm ni TJBDC nk citer pasal hobi mencari harta karun mengguna Metal Detector . Hobi ini still baru lagi kat Malaysia. Bagi yang berminat mencari duit emas, harta karun, benda lama2 boleh lah join group kat FB ini.

Ni TJBDC nk share tentang rakan kita mendapat duit emas dari zaman dulu-dulu.

Digi Top Up RM10 Free Give Away Type Jer Network

Salam Blogger buat semua kaki blogger

Pada hari ini , Type Jer Network nak buat satu contest untuk semua kaki blogger kat Malaysia khasnya untuk para Digi hantu kuning.

Contest ini senang sahaja.

1. Buat satu entri bebas berkenaan Type Jer Blogspot Dot Com . Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia.  Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Setiap bloggers boleh menghantar 1 penyertaan sahaja.
2. Upload banner seperti dibawah dan Linkkan entri tersebut ke entri ini.

3. Pergi ke Facebook ini dan paste link entry anda
4. Cabaran Contest ini berlangsung sehingga 31 July 2012. 
5. Permenang berdasarkan kreatif entri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...